Referenciáink

Referenciáink között sokféle stílusú kályha szerepel. Az elmúlt évek alatt számos, általunk épített kályhát tudhatunk magunk mögött, közülük megosztjuk Önnel a legszebbeket és a legkülönlegesebbeket.

1.
Múzeumi kályhák (Fehér antik)

Szintén a debreceni Déri múzeum új kiállítási termébe készült antik kályha, fehér kivitel ,restaurálni is kellett.

2.
Múzeumi kályhák (Zöld antik)

A debreceni Déri múzeum új kiállítási termébe készült antik kályha.

3.
Szutor kályha

Tavaly építettük ezt a kályhát, de most kaptunk a berendezett, kész lakásról fotókat. A falba simul, mintha szerény lenne. De nem az. Magas és széles méretével télen adja a meleget. Hátfala egy hálószobát fűt.

4.
Marosvásárhelyen épült ez a cserépkályha

Marosvásárhelyen épült ez a cserépkályha is, szintén központi fűtésre kötve. A története egyszerű, az előző kályha bevált a megrendelőnknél, elégedettek voltak, így a családban, egy másik házban is építettünk. Formavilága ugyanaz, mint a másiké, de a sima kályhacsempék használatával modernebb hatása van.

5.
Egyszerű formavilág, robusztus alkat

Egyszerű formavilág, robusztus alkat, komoly tömeg és teljesítmény. Cserépkályha fűtőbetét van beépítve.
Terv1: terv elölnézetben
Terv oldal: terv oldalnézete
Részletek1: A cserépkályha fűtőbetét gépészete, nem tervezett módon a kályha tetejére került.
Részletek2: Utólagos megoldásként ilyen takarást készítettünk.
Részletek3: Ha belesünk a kályha fölött.
Részletek4: Ha belesünk a kályha mögött.

6.
Cserépkálya válaszfalba építve

A cserépkályha két helyiség válaszfalába lett beépítve. Egyik oldala csempékből épült, másik fűtött járatokkal rendelkező téglafal. Az a kis „púp” a tetején, a füstcső bekötését takarja.

7.
Szép nagy kályha

Feladata is nagy, egy vadászpanzió vendégeinek kell kellemes hőérzetet biztosítania egy tágas nappali-étkező térben.

8.
Cserépkályha

Cserépkályha, mely úgy nézzen ki mint egy kandalló, és legyen vízteres is. Ez volt a megrendelő kérése. Nem egyszerű, de megcsináltuk.

9.
Téglakályha vakolva

Téglakályha vakolva. Az egyszerű vakolt felületet később dekorálja fa, illetve vas díszekkel saját kezűleg az építtető. Egyszerű kandalló helyére épült, a jobb hatásfok elérése érdekében.


10.
Alacsony építésű cserépkályha

Ez a forma, és a nagy széles ajtó, kandalló külsőt mutat, de az épített füstjáratok miatt nagyon jó hőérzetet biztosít a tágas nappaliban.

11.
Sarokba, falra építve

Sarokba, falra építve. Tágas és napfényes nappaliban jól érvényesül a zöld kályha. Ülőpadka fölött Ytong--ból épített háttámla egy dekor csempével és párkánnyal.

12.
Helyszűke miatt

falhoz simul ez a kályha, szigetelését a falba kellett süllyeszteni. Könnyed alkata ellenére jó hatásfokkal fűti az étkező-nappali részt a lakásban.

13.
Szinte a kéménynek dől ez a kályha.

Egyszerű alak, de mégis más és egyedi.

14.
Egy kis „ékszerdoboz”.

Filigrán, aranyos cserépkályha. Fűtés kiegészítés, és esztétikai élmény nyújtása a feladata. Szerintünk mindkettőnek megfelel. Sarokba kellett építeni, új szerelt kéménnyel. Mérete és alakja ellenére ötös ikerjárattal építettük.

15.
Egy csendes,

meghitt pihenősarokban van felépítve ez a kályha. Felépülte előtt ez a hely volt a leghűvösebb a lakásban. Most a legbarátságosabb, széles és mély jobb oldali padkájára felkucorodhat az ember.

16.
Itt is a helyszűke volt az úr,

így lett egy szép karcsú magas kályhánk.A csempe felületen a minta nélküli, és a kapus mintákat variáltuk, így esztétikusabb felületet kaptunk. Külső falnak támaszkodik a hátfal, a szigetelését különös gonddal kellett megoldani.Vékony alkata ellenére, a vártnál jobb hatásfokot tapasztaltunk.

17.
Kellemes szín,

tagolt forma, "nehéz" építés

18.
Hasonló a egy előző kályhához,

csak itt sajnos egy sarokba kellett beszorítani. A vigaszunk annyi, hogy ez a kályha két szép új párkány sort kapott.

19.
Külső falra

építés szerelt kéménnyel, és külső légbevezetés.

20.
Szinte egy hagyományos forma,

csak kisebb összehúzás az utolsó sorban.

21.
Mint egy kandalló,

de mégsem az. Hasonló elvárások mint a 012-es fotón, csak ez a kályha kisebb. Épített füstjáratok, és vízteres betét elhelyezve. Kifogástalan működés. (két szezon)

22.
Egyszerű és praktikus

hagyományos forma. Kandallóajtóval és párkánysorral lett elegánsabb. A legegyszerűbb és a leghatékonyabb forma.

23.
Megrendelőnk

ragaszkodott a nagyszalontai kályhacsempéhez. Tágas lakást kellett befűtenie és jó hőtároló képességgel kellett megépíteni. Ez plusz odafigyelést és építési módot kívánt a csempe minősége miatt. Alakja egyszerű, de hatásfoka nagyszerű. Megrendelőnk szerint tökéletesen ellátta a feladatát a kályha a kemény hidegekben is.

24.
Bontott csempékből,

falra épített kályha tégla talapzattal. A rendelkezésre álló kevés csempét más mintájúakkal kellett pótolni, melyeket szimmetrikus alakzatban, tervezett mintaként sikerült elhelyezni. A kandalló ajtó beépítése ellensúlyozta a régi, tömegtermelésű csempe hatását. Az összehúzás karcsúsította, új párkányt kapott, de még egy sor párkánnyal a tetején jobban mutatott volna.

25.
Szintes lakás

földszintjének a befűtése a feladata ennek a kályhának.

26.
"Minimál"

fantázia nevű kályha. Fűtő teljesítménye sem maximális, a megrendelő is dekorációs célra szánta.

27.
Ez is egyszerű

hagyományos forma, kandallóajtóval és záró párkánnyal csinosítva.

28.
A hetvenes években épült,

nyitott tűzterű kandallót kellett az eredeti formájában visszaállítani.

29.
Régi alacsony

széles kályhát építettünk át, ilyen karcsúra, megfiatalítva kandallóajtóval és egy zárópárkánnyal. A hiányzó csempéket, a régi csempékhez tökéletesen illeszkedőkkel sikerült pótolnunk.

30.
Mindenből egy kicsi

Kicsi padka, kicsi kályhatest, egy kisebb nappaliba megfelelő.

31.
Itt van szinte minden,

de lehetne több, és praktikusabb is. Nekünk a már meglévő építményt javítani és használhatóvá kellett tenni. Javította: Czeglédi Miklós és Dózsa Miklós

32.
Falközé épített

téglakályha a lehető legegyszerűbb külsővel, de a belső az maximálisan megépítve samott anyagokkal. Az elmúlt teleken bebizonyította, hogy mennyire hasznos tud lenni egy jól megépített téglakályha. Építette: Dózsa Miklós

33.
Átépítés

hasonló régi kályhát bontottuk el, majd kisebb fazon igazítással, ajtók cseréjével újjáépítettük.

34.
Régi építésű

cserépkályha, javításra, tisztításra szorult.

35.
Sarokba

jól illeszkedő kályha, külső szerelt kéménnyel.

36.
Fedett teraszra épített

takaréktűzhely, sütővel. Bontott téglából készült.

37.
Téglakályha vakolva.

Egy régi kályhacsempével, valamint ide tervezett kovácsoltvas díszítéssel.

38.
Modern stílusú,

bátor színválasztású cserépkályha hagyományos építési móddal megépítve. Kétcsempés kályhacsempéket használtunk, félcsempés sarkokkal. Csőkígyós hőcserélőt építettünk be a megrendelő kérésére, de mivel nekünk ez szokatlan, ezért samott lapokkal védtük. Meggyőződésünk, hogy az élettartamát így tudjuk nagymértékben javítani, továbbá egyenletesebb és hosszabb hőátadást biztosít.

39.
Cserépkályha a javából!

Hátsó fala téglából, vakolva építve, mely egy hálószobát fűt. Tágas „gyomra” egy vizes fűtőbetétet tartalmaz. Matt beige szín, és a fazekas zöld fényes máz van kombinálva a kályhacsempék, illetve a párkányok esetében. Első pillanatban meghökkentő, de a gyakorlat azt mutatja, jól illeszkednek egymáshoz. Megfelelő környezetben bátran lehet alkalmazni.

40.
A kémény távolsága

és elhelyezkedése miatt kellett így megoldani a füstcső bekötést. Ez nem vált hátrányára, sőt! A csempék mintájával és színével is lehet játszani, hogy egy szokványos alakú kályha másabb legyen, mint az átlag.

41.
Téglakályha, étkező

– konyharészben elhelyezve. A kályhatestbe beépítve egy lemezes hőalagút, melyben az áramló levegő a nappali szobát fűti.

42.
Elbontott sarokkandalló

helyére került ez a tetszetős, a megszokott formáktól eltérő cserépkályha. Merevnek tűnik a tartása, de mégsem az. Élőben látva, könnyűnek, és csinosnak látszik.

43.
Egy szokványos

építésű cserépkályha. Eltérés az átlagostól a kémény elhelyezkedése, ami miatt a füstcső bekötés zavarja a szemünket. De meg kellett alkudnunk, csak így lehetett a kályhát elhelyezni.

44.
Magasan elhelyezett

füstcsőbekötés fogadott bennünket az építés során. Ezért kellett egy furcsa púpot építenünk a cserépkályha tetejére, így tudtuk álcázni a kandallócső bekötési módot.

45.
Szintén egy szokványos

cserépkályha forma. A bátrabb párkány színválasztás, és a stilizált virágmintás dekorcsempe mégis egyediséget ad a kályhának.

46.
Ritkán építünk

hasonló formájú cserépkályhákat, de ez, kisebb szín és dekor csempe eltérésekkel azonos.

47.
Mobil sütőkemence

A megrendelő kész tények elé állított minket, mivel készített egy vas vázat, keretet, és utána bízott meg bennünket a sütőtér kialakításával, megépítésével. Bontott kis-, és nagyméretű téglát, samott téglát használtunk, kötőanyaga samottos agyaghabarcs. A téglafal és a vaslemez közé kőzetgyapot szigetelést alkalmaztunk.

48.
Egyszerű hagyományos

cserépkályha nagyméretű üveges ajtóval, dekorcsempével kisebb díszítés.

49.
Egyszerű hagyományos alakja

van a cserépkályhának, és mégis nagyon egyedi. Ezt a hatást a duplaméretű kályhacsempék alkalmazásával, vízszintes eltolásaival, valamint a felületének enyhe göröngyölt mintájával tudtuk elérni. A cserépkályhának nagy feladata van, egy légtérben elhelyezett konyhának, étkezőnek és nappalinak kell jó meleget biztosítania, ja és három eleven csöppségnek. Megrendelőnk visszajelzése szerint, a cserépkályha beváltotta az elvárásokat, nagyon jól teljesít.

50.
Kemence? Igen.

De mi tudjuk, ez sokkal több egy kemencénél. Füstjáratokkal van megépítve, mint egy hagyományos cserépkályha, építőanyaga tégla. Mondhatjuk azt is, hogy téglakályha? Igen. És mellette egy takaréktűzhely. Összegezve, ez egy ötletesen, szépen megépített fűtőberendezés, amely nagyon jól működik, megrendelőinket örömmel töltötte el, amikor meglátták, és megtapasztalták teljesítményét. És ez az igazi élmény számunkra is. Az ötlet, a terv, és az építés fiatal kollégánkat dicséri.

51.
Magas, nyúlánk cserépkályha.

Magasan volt a kandallóhoz szabott és méretezett füstcső bekötés, utána kellett menni.

52.
Szép nagy teljesítményű

cserépkályha, a téglakályhára jellemző talapzattal és ülőpadkával. Nagy tűztere, „gyomra” van a kályhának. Sok építőanyagot emésztett föl, de a hő tartásában megtérül ez a befektetés. A bővebb menüpontban látható is az építésközben, hogy milyen belső méretekkel rendelkezik.

53.
Fűtőbetéttel épített

nagyméretű cserépkályha. Az Alter Energia Kft. megbízásából, építettük, Debrecenben, a Kishegyesi út 187. szám alatt. Itt található, a megbízónk által létrehozott Megújuló Energiapark. (www.megujuloenergiapark.hu) Minden ami ebben a témában érdekes és fontos, itt megtalálható, érdemes felkeresni.

54.
Vízteres cserépkályha

A vízteres cserépkályhákba mi ezt a betétet használjuk elsősorban. Mert; 1, egy kikísérletezett, jól bevált lángcsöves konstrukció, 2, megfelelő, alacsony széntartalmú, 8-10 mm falvastagságú lemezből készül, 3, szakemberek végzik a gyártását, tanúsítványokkal, garanciával ellátva.