Kérdése van? Hívjon minket! +36703773122

Rath universal super 0-1mm habarcs 25kg
Rath universal super 0-1mm habarcs 25kg
16 350 Ft

Rath universal super 0-1mm habarcs 25kg

Universal Super ágyazóhabarcs – hidraulikus/keramikus kötésű

  • Max. alkalmazási hőmérséklet: [°C] 1200
  • Szállítási egység: kb.25 kg-os zsák
  • Szemcseösszetétel: 0-1 mm, 0-3 mm és 0-5 mm
  • Tárolható: száraz, fagymentes helyen korlátlan ideig
  • Kiadósság: 1,6 t/m3
  • Fektetve bedolgozva, 5 mm-es fugával
16 350 Ft
Részletek

UNIVERSAL SUPER falazóhabarcs

A modern cserépkályha építés az ésszerűség és minőség által megkövetelt munkafeltételek teljesítése végett egyre nagyobb mértékben igényli a tűzálló és hőálló masszákat. Az UNIVERSAL SUPER termék hidraulikus kötésű, felhasználásra kész tűzálló habarcs. Az anyagot száraz állapotban szállítjuk, víz hozzáadásával lehet a kellő konzisztenciát kialakítani. A hidraulikus kötésű tűzálló habarcs szobahőmérsékleten szilárdul meg.

Alkalmazási területek

Mindenekelőtt cserépkályha testek kötésének kialakítására alkalmas, hagyományos bedolgozási technika keretében (álló típusú szerkezet). Az UNIVESAL SUPER termékkel épített kályha bármikor ismét szétszedhető. Alkalmas samott téglák, kályhatestek falazására, a kályhaépítés belső és külső felületeinek vakolására. A habarcs nagy tömörsége folytán különösen jó hővezetési tulajdonságokat mutat.

Bedolgozás

Az alap előkezelése

A porózus alapot előtte feltétlenül alaposan be kell nedvesíteni, különben a keverővizet azonnal beszívja, miáltal a habarcs végső szilárdsága csökken.

A felhordás módja az előállítani kívánt szerkezet fajtájától és méretétől függ. Használható spatulya vagy kőműveskanál, de lehet vele kézzel is dolgozni. Tilos víz hozzáadása attól az időponttól kezdve, amint az UNIVERSAL SUPER kötése megkezdődött!

Bekeverés

Feltétlenül ügyelni kell arra, hogy a zsák tartalmát először száraz állapotban alaposan át kell keverni! Csak annyi habarcsot szabad bekeverni, amennyit fél óra alatt be lehet dolgozni, ellenkező esetben a habarcs idő előtt szilárdulni kezd. A felhasználandó mennyiséget csapvízzel és kézi keverővel egyidejűleg kell összekeverni. A vízmennyiséget úgy kell adagolni, hogy a habarcs plasztikus állagúvá váljék. Ha a tűzálló massza a keverés során víztúladagolást kapott, az anyag hajlamos lesz a kivirágzásra, mert a hidraulikus köt anyag kicsapódik. A massza ilyenkor erősen zsugorodik és végső szilárdsága gyengül. Vasalást vagy a pótfűtés vezetékeit a habarccsal egyidejűleg kell felvinni. Kapcsok utólagos alkalmazása erősíti a műhelyben készült cserépkályha szállíthatóságát.

Szárítás és üzembevétel

A hidraulikus kötés köt anyagokat csak kb.24-48 óra elteltével szabad megterhelni pl. szállítással, mozgatással, egyben figyelembe kell venni a belső megerősítés fajtáját is. A felfűtést és kifűtést fokozatosan kell elvégezni annak érdekében, hogy a bezárt nedvesség lassan párologjon el. A gyors felmelegedés gőzképződést eredményez és a habarcsszerkezetet robbanásszerűen szétnyomja.

Adatok
Brand
Rath
Cikkszám
R040170K25
Tömeg
25 kg/db