Kérdése van? Hívjon minket! +36703773122

Blog

Mindent elmondunk a cserépkályhákról. Felejtsd el a hamis híreket egyszer és mindenkorra!

Dózsa Miklós
Mindent elmondunk a cserépkályhákról. Felejtsd el a hamis híreket egyszer és mindenkorra!

Sok tévhit kering a cserépkályhákkal kapcsolatban, és az interneten található információk egy része semmiképpen sem nevezhető megbízhatónak.

Ezért összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket, és válaszokat adunk rájuk a következő részben:

  1. Csak nagy helyiségekbe ajánlott cserépkályhát építeni?

A cserépkályha mérete a helyiség méretétől függ, és kis helyiségekbe is lehet építeni. Fontos azonban, hogy megfelelő méretű és teljesítményű kályhát válasszunk, és a helyiség légtere megfelelően szellőző legyen.

  1. A cserépkályha nem hatékonyabb, mint a gázkazán?

Ez egy nagyon gyakori tévhit. A cserépkályha az egyik legjobb fűtési megoldás, mivel magas hatékonysággal működik és hosszú ideig tartja meg a hőt. Emellett a fa tüzelése környezetbarátabb, és sokkal olcsóbb, mint a gáz.

  1. A cserépkályha nem biztonságos?

Ez is tévhit. A cserépkályhák biztonságosan működnek, ha megfelelően vannak kialakítva és telepítve. Fontos, hogy a kályha környezete tűzálló anyagokból legyen, és hogy rendszeresen karbantartsuk és tisztítsuk.

  1. A cserépkályha nem tart sokáig?

Ez sem igaz. A jó minőségű cserépkályha akár több évtizedig is kiszolgálhatja a tulajdonosát, ha rendszeresen karbantartják és tisztítják. Emellett a cserépkályha idővel csak szépül és egyre szebbé válik.

  1. A cserépkályha csak a vidéken használható?

Ez is tévhit. A cserépkályha bármilyen lakóhelyen használható, csak megfelelő helyet kell neki találni a lakásban. A cserépkályha akár egy városi lakásban is gyönyörű dísze lehet a nappalinak vagy a hálószobának.

Reméljük, hogy ezekkel a válaszokkal sikerült eloszlatni a cserépkályhával kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. Ha további kérdése van a cserépkályhákkal kapcsolatban, kérjük, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot.